emma_0903

Tickets boeken kan hier.

Het adres van het tegenover de steiger gelegen restaurant ‘Kop van de Haven’ is  Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden. 
De publieksdagen op zondag  (2024):
3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november.

De publieksdagen op woensdagmiddag (2024):
24 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus.

op zondag naar het eiland: 10.45 uur, 12.45 uur, 15.10 uur
retour naar Kop vd Haven: 13.00 uur, 15.15 uur, 17.25 uur
Op woensdag is er één afvaart om 12.45 uur en om 15.15 uur vaart u terug.

forteiland ijmuiden

Het Forteiland bij IJmuiden is een beperkt aantal dagen per jaar toegankelijk voor het publiek. De publieksdagen worden georganiseerd door de ‘Vereniging Forteiland IJmuiden’ en stichting WOVIJ. U kunt genieten van een rondleiding met een ervaren gids en zo het Forteiland bekijken. Het is ook mogelijk om het eiland op eigen houtje te verkennen. Er zijn  rondleidingen door het Fort en langs de Duitse bunkers. Of u doet beide rondleidingen voor één prijs (de prijs van het toegangskaartje). Een bezoek aan de exposities is bij de prijs inbegrepen.

Het is ook mogelijk om na een rondleiding nog wat over het eiland te zwerven, u kunt op het eiland blijven tot de laatste boot vertrekt. Voor meer informatie over de Duitse bunkers kijkt u op deze site onder kopje bunkers. Via de website van de IJmuider Rondvaart Maatschappij kunt u kaarten bestellen. De link om kaarten te bestellen staat onderaan deze pagina. Kaarten zijn op de publieksdagen ook te koop bij de boot.

Kaarten kunt u hieronder bestellen (of aan boord van de ‘Emma’).

De IJmuider Rondvaart Maatschappij
Dit bedrijft brengt u van de Kop v/d Haven met een boot naar het Forteiland. Via deze website kunnen kaarten geboekt worden. De boot vertrekt van de Kop van de Haven in IJmuiden. Het adres van het tegenover de steiger gelegen restaurant ‘Kop van de Haven’ is Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden.

PBN Op deze website staat informatie over de mogelijkheden om het eiland te bezoeken (of een andere activiteit te organiseren) buiten de publieksdagen.