Op het Forteiland zijn verschillende exposities te vinden. Toegang tot de musea is onderdeel van uw bezoek aan het Forteiland. U hoeft geen extra entree te betalen. Een bezoek buiten de rondleiding om kan ook. De ruimtes en/of bunkers zijn aangegeven. U kunt ook altijd een gids of vrijwilliger de weg vragen.

Gidsenkamer & ziekenboeg

In de noordelijke gang van het fort zijn de ziekenboeg en de gidsenkamer te vinden. In de ziekenboeg is de situatie van vroeger nagebootst en er zijn oude medische instrumenten te zien. De gidsenkamer wordt door de gidsen van het forteiland gebruikt en er is een expositie van (bodem)vondsten. Ook zijn er oude kaarten en antieke gebruiksvoorwerpen te zien. Beide tentoonstellingen zijn in beheer bij vrijwilligers.¬†Tijdens een rondleiding bezoekt u beide ruimtes en u kunt ook op eigen gelegenheid een kijkje nemen. Meer foto’s staan hier.

Expositie verzet en bevrijding
forteiland Ijmuiden, expositie verzet.
Deze expositie staat in de latrines in de noordelijke gang en is opgenomen in de rondleiding. De expositie is ook zonder begeleiding te bezoeken.

AWMM

De expositie van Stichting Atlantikwall Wapens & Munitie Museum is niet meer te vinden in het Fort, maar in de 644 bunker.