Het huidige forteiland heeft een aantal gebruikers. Op het eiland is een mooie combinatie van bedrijfsmatig gebruik en niet bedrijfsmatig beheer. Het fort is voor een groot deel in gebruik voor verhuur, sportactiviteiten, vergaderingen en bijeenkomsten. Naast deze zakelijke activiteit is er ook een grote groep vrijwilligers die rondleidingen, historisch onderzoek, onderhoud, restauratie, exposities en opendagen organiseert en uitvoert. Op deze pagina staan de gebruikers van het Forteiland op een rijtje.

logo-wovij

Stichting Werkgroep Onderzoek Verdedigingswerken IJmuiden
Onderzoek en behoud van verdedigingswerken uit ’40 – ’45 in de regio IJmuiden.
De Stichting WOVIJ zet zich in voor het behoud van de verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog op het Forteiland. De stichting heeft een aantal bunkers op het Forteiland, die niet gekoppeld zijn aan het fort, in beheer. Meer foto’s via Google Maps.

 

Forteiland IJmuidenlogo-forteiland

Vereniging Forteiland IJmuiden
Historisch onderzoek Forteiland IJmuiden.
De vereniging Forteiland IJmuiden bestaat uit alle gidsen en vrijwilligers die iedere publieksdag weer met veel plezier bezoekers ontvangen en rondleiden door het Fort en bunkers. Daarnaast zijn er ook nog vrijwilligers die zich bezig houden met het historische onderzoek naar de geschiedenis van Forteiland IJmuiden. De vereniging heeft een expositie in de gidsenkamer en het hospitaal.
Meer informatie: http://forteilandijmuiden.com/

 

logo-awmm

Stichting Atlantikwall Wapens & Munitie Museum 
De Stichting Atlantikwall Wapens & Munitie Museum  (AWMM) heeft een expositie in de 644 bunker. Toegang tot de expositie is onderdeel van een bezoek aan het Forteiland. De expositie is op alle publieksdagen van het Forteiland te bezichtigen.

 

logo-pbn

organisatiebureau PBN
PBN is een creatief no-nonsense organisatiebureau en verzorgt informele,
gezellige en succesvolle belevenissen voor bedrijven, scholen en particulieren
op toplocaties zoals het Forteiland IJmuiden. PBN steunt de niet
bedrijfsmatige activiteiten op het Forteiland.
meer informatie: http://www.pbn.nl en Google Maps